top of page
6.png

Hi, ik ben Katinka 

Vanaf 1 januari 2024 mag ik mezelf directeur van Nova Mundo noemen. 

Naast Nova Mundo run ik ook 2 andere bedrijven: School of Skills en Tink2Go. 

Vanuit mijn passie voor alles wat met oedeem en compressie (therapie) te maken heeft, wil ik je graag laten meedelen in mijn kennis. Ik heb hier dan ook met volle overtuiging mijn beroep van gemaakt. 

My Story

Ik ben in 1985 opgeleid als niveau 5 verpleegkundige en heb 21 jaar in de verstandelijk gehandicaptenzorg gewerkt. Eerst als verpleegkundige, waarvan de laatste 16 jaar als sectorhoofd. Het laatste jaar ben ik werkzaam geweest als docent verpleegkunde.

Vanaf 2006 heb ik de overstap gemaakt naar een fabrikant van compressiehulpmiddelen (Varodem).

Ik ben begonnen als vertegenwoordiger en productspecialist en mijn taken uitgebreid naar het (mede)ontwikkelen van producten en samenstellen van cursussen. In 2014 heb ik de Varodem Academy opgericht en verder vorm gegeven. 

In 2018 heb ik samen met Jane Wigg (UK) en René de Klerk de stichting’ lymphoedema training academy Nederland’ (LTA:NL) opgericht. Namens de LTA:NL organiseer en doceer ik post-HBO cursussen voor huid- en oedeemfysiotherapeuten. Waaronder de 'Fill'-en 'Flush' cursus, wat tegenwoordig AMCO (advanced management chronisch oedeem) heet. 

Vanaf 01-11-2021 ben ik mede-eigenaar van School of Skills, die bij- en nascholingen samenstelt en aanbiedt aan zorgprofessionals op het gebied van oedeem, oedeemgerelateerde aandoeningen en compressie. Ik vind het fantastisch om op een onderbouwde manier alle kennis en wetenschap die is opgedaan in de voorgaande jaren te bundelen in zowel theoretische als praktische scholingen. 

De hoofd lokatie van School of Skills is gevestigd in het gebouw 'People Care' te Herten (Roermond) 

De meeste scholingen die je terugvindt in het School of Skills curriculum zijn door mij samengesteld en daar ben ik best wel trots op.

De School of Skills Medische AdviesRaad heeft de inhoud van de scholingen gelezen en daar waar nodig voorzien van verbeterpunten. 

De titel en rol als 'compressofiel' vervul ik met verve. 

 

Gekscherend noem ik mezelf 'oedeem en compressofiel' omdat mijn passie voor deze tak van sport is uitgegroeid tot een niet te stoppen honger naar informatie die ik weer kan overbrengen op onze cursisten. Die honger naar informatie is eindeloos. Ieder jaar bezoek ik verschillende congressen, waar ook ter wereld, verzamel ik informatie en speur ik het web af naar de laatste wetenschappelijke informatie. Ik heb geluk dat mijn levenspartner, die jarenlang ook in deze wereld heeft gewerkt, mij hierin ondersteund en altijd een klankbord wil zijn. Dank je wel René. 

Het pleegbloed stroomt nog steeds met volle vaart door mijn aderen en ik kan het niet laten om nog steeds directe oedeem en compressiezorg te bieden aan patiënten

Vanaf 1 maart 2022 ben ik niet meer werkzaam bij de fabrikant van compressiehulpmiddelen en ben ik volledig als zelfstandige begonnen met mijn eigen bedrijf Tink2Go. Bij Tink2Go kun je terecht voor het aanmeten en leveren van compressiehulpmiddelen, advies bij oedeem en compressie gerelateerde vraagstukken en producten voor in de oedeem-therapeutische praktijk, zoals de LymphScanner en de PeriKit. Vanaf juli 2023 kun je ook de nieuwste drukmeter: Juzo Pressure Monitor bij Tink2Go kopen. 

Regelmatig schrijf ik artikelen over het door mij mij zo geliefde onderwerp. 

In het Nederlands tijdschrift voor wondzorg (NTVW) heb ik een eigen katern: Grip op compressie. Deze artikelen kun je ook op deze website terugvinden. 

In juni 2023 ben ik geïnterviewd door huidtherapiedepodcast, over hoe de bloedcirculatie en het lymfesysteem nu precies werkt en zoomen we uitgebreid in op lymfoedeem. Zo bespreken we ontstaan van lymfoedeem, welke kenmerken en symptomen hierbij passen, hoe het wordt gediagnosticeerd, welke verschillende professionals er bij lymfoedeem betrokken zijn, welke behandelingsmogelijkheden een huidtherapeut aanbiedt en hoe belangrijk zelfmanagement is bij lymfoedeem. In deel twee van aflevering 6 gaan we het onder andere hebben over veneus oedeem, lipoedeem en nog veel meer.

Met Nova Mundo is er weer een droom in vervulling gegaan. Ik vind het fantastisch om met Nova Mundo de toekomstige compressie-therapeuten vanaf het begin te loodsen door de wereld van de therapeutisch elastische kousen en overige compressie hulpmiddelen. 

QR huidtherapiedepodcast.png
4EC65D45-98B5-48AC-831C-164471805701[38].png

School Lokatie People Care 

bottom of page